linoleum/Marmoleum

Linoleum/Marmoleum – Strippen en Conserveren

 

Harde vloeren, linoleum en marmoleum, bestaan uit lijnzaadolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Op de pigmenten en lak na zijn al deze ingrediënten (97%) natuurlijk. Door de vele mogelijkheden qua design en voorgaande milieuvoordelen zijn deze vloeren uiterst populair.

Qua onderhoud zijn er perfecte onderhoudssystemen voor deze vloeren. Afhankelijk van het object en het gebruik stellen wij dit graag samen met u op.

Bij bestaande vloeren begint het onderhoud nagenoeg altijd met het strippen en conserveren van de vloer. Hierbij worden alle vuil en aanwezige polymeerlagen van de vloer verwijderd. Met name oudere vloeren, met veel randvergoring (opbouw van polymeer van was aan de kant), dienen in eerste instantie tot een nul situatie te worden teruggebracht.

Machinale behandeling en reiniging van de vloer beslaat 75% van de werkzaamheden bij het strippen, echter is de menselijke kant van het werk een onmisbaar deel bij het strippen van deze vloeren. Het handmatig behandelen van de zijkant van de vloer en uiteraard ervaring met betrekking tot de (on)mogelijkheden van deze behandeling zijn onmisbaar.

Wanneer de vloer geheel is ontdaan van alle oude polymeerlagen en vervuiling, wordt de vloer geneutraliseerd (PH7) waarna deze met een sealer wordt behandeld. De sealer zorgt er voor dat de porien van de vloer worden dichtgezet. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met minimaal 2 lagen polymeer, afhankelijk van de eisen omtrent slijtvastheid en leeftijd van de vloer. Met betrekking tot de afwerklagen bestaat de keuze uit verschillende glansniveaus.

Na het strippen en conserveren kan de vloer onderhouden worden middels spayreiniging en, afhankelijk van object en gebruik, gemiddeld 1x per jaar worden geschrobd en voorzien van nieuwe polymeerlagen. Let op! Normaal gesproken dient eens in de 5-7 jaar de vloer weer te worden gestript om ervoor te zorgen zorgen dat de opbouw van polymeer in de randen wordt verwijderd. Met gebruik van onze methodieken en ervaring kunnen wij dit terugbrengen naar een keer per 10 jaar.

terug